Langt hadde de gått fra skolen og oppover til stien ved Akebakkeskogen. Men denne skogen kjenner Grefsen-elevene godt etter mange turer, så her følte de seg hjemme fra første stund. Selv om dagens samarbeid med de tre musikerne ga nye opplevelser. Nå var skogen blitt en konsertsal og et lydstudio, pluss verksted for å finne nye lydkilder. Det ble sunget , saget, båret, banket og diktet opp nye sangtekster og regler. Gratulerer!
Så ble det C- og D-klassen sin tur, og med skjelvinger både i stokker, stammer og sagbladene pluss stokkebeats og sangtekster som var naturlig sprø ble det en uforglemmelig dag i Årringer-leiren. Hør her:
Solen var tilbake i bakken da Haugen skoles 4. trinn startet sitt besøk i Grefsenåsen og Årringer-campen. Både 4B og 4A fikk utrettet utrolig mye både med å spille , komponere, sage, bære og lytte, tenke og oppleve natur. Hør de mange fine resultatene her:
Det er ikke bare for å trene tungegymnastikk at overskriften er som den er: Ja, det stemmer at Refstad skole 6C og 6D på en fredag dro til Grefsenåsen for å lage skogsmusikk sammen med Per Oddvar, Isak og Jon Halvor -ble det festlig - ja, og bare hør på lydopptakene nedenfor. Det litt tunge og våte være la ingen demper på kreativiteten. God Helg!
Det var akkurat som om regnværs-skyene holdt seg litt på vent mens 6A og 6B kom vandrende til Grefsenåsen for å lage musikk. OK, så fikk vi littegrann regn på oss innimellom, men det hindret ikke elevene fra å bli med på hele pakka:
# oppvarmingskomposisjoner rundt bålet, # diskusjon rundt mønsteret inni trærne - selve årringene - # saging, kvisting og bæring av nye trestokker til Stokkofonen # samspill og komponering på Svai-streng, stokkofon + + Og så snart vi var ute av skogen og skulle ned til byen begynte det å sprutregne mye verre.
4 X 4. klasse fra Løren skole har nå vært på besøk i Årringer-leiren ved Grefsenåsen og laget instrumenter, saget, båret, komponert og spilt musikk. Takk til 4B, 4A, 4C, 4D. Slik høres det ut når Løren-elevenes musikk runger utover i det fine skogsterrenget ved Grefsenåsen:
Den tredje tredjeklassen fra Tonsenhagen - 3A - startet dagen med spasertur til Grefsenkleiva der de ble møtt av musiker Isak som geleidet dem videre på brede og smale stier opp til leirplassen (takk til Disen skole for lån av leirstedet!) Der var Per Oddvar og Jon Halvor klare til å få med seg elevene på å lage dagens lyder, rytmer, ord og tekst om dagens dyr (Ja, vi så et rådyr her tidlig på morgenen!) . Så ble det saging av et tre,og oppdeling i passelige lange klang-stokker. Våre "Stokkofoner" vokser med flere toner for hver gruppe - så her kan det bli stadig nye melodier. HER ER MUSIKKEN:
Og her er en liten smakebit fra konserten fanget på film av Per Oddvar:
Så var vi endelig tilbake i skogen ved Grefsenåsen mellom slalombakken og akebakke-stien. Vi har fått låne Disen skoles faste leirplass og gjort den om til utendørs konsertsal og opptaksstudio! De første skoleklassene i denne nye runden av ÅRRINGER var 3B og 3C fra Tonsenhagen skole. De kom gående opp Grefsenkleiva og hadde fortsatt masse krefter igjen til å sage trær, spille og synge. Og solen skinte på det hele - se og hør:
I dag braker det løs utenfor Stavanger Konserthus - med en ny utgave av Årringer og et stokkofonstativ som er større en noensinne! Kom og spill!
Sørkedalen skole er veldig vant til natur og skog - de har sitt eget "uteklasserom" ikke langt unna skolen - ned en fin gressbakke i nærheten av elven. Akkurat her rigget vi opp stokkofoner og strenger slik at 1. 2. og 3. trinn kunne komme og lytte, spille og komponere dagens musikk. Det var ikke vanskelig å komme igang med gode idéer, rytmer og tekster - massevis av energi og fantasi - tusen takk til både små og store for at det ble en så hyggelig og minneverdig siste dag på turné med ÅRRINGER i denne omgang.
|
ÅRRINGER
- en serie musikk-verksteder med trær og treverk som konkret materiale og inspisrasjon. ![]() Drivhuset startet første utgave av prosjektet ÅRRINGER i 2014 som et pilotprosjekt med støtte fra Norsk Kulturråd og FFUK. Les mer her:
ÅRRINGER DEL 1. Våren 2016 var ÅRRINGER et tilbud i Den kulturelle skolesekken i Oslo og tilsammen 44 skoleklasser fikk et opplegg på 5 forskjellige musikalske leirplasser i perioden 2/5 til 7/6. 2016 Det musikalske teamet bestod av tre musikere fra Drivhusets nettverk Per Oddvar Johansen - slagverk, Isak Anderssen - streng og stryk, og Jon Halvor Bjørnseth div. På slagverk-siden medvirket også : Siv Øyunn Kjenstad Ulrik Ibsen Thorsrud Christian Balvig Archives
June 2020
|