Brunla ungdomsskole var først ute med årets versjon av prosjekt "LYDATA". Tidlig mandag morgen fant Isak og Jon Halvor fra Drivhuset veien til Mediateket på Brunla ungdomsskole der vi etter hvert fikk møte og samarbeide med en masse hyggelige elever og lærere.
Prosjektet LYDATA har rullet og gått i ulike former siden 2011 - men hvordan er egentlig Lydata anno 2019? Er det noe særlig "data"? LYDATA I LARVIK 2019 Lydata handler om å fange opp originale lyder på hver enkelt elevs egen iPAD med appen "LYDSNAPP" - det kan være stemmelyder, skolens dører, møbler, mennesker eller ting - lyder utenfor skolen, eller fra kofferten med Drivhusets instrumenter som også er med.. Så fordeles elevene i 4 - 5 grupper som skal spille, improvisere og komponere med lydene og etter hvert øve inn hvert sitt nye stykke musikk spilt på iPAD. I Lydsnapp-appen kan lydene spilles som et instrument ved å dra fingeren over lydbølge-tegningen. Man kan gjøre forandring i tonehøyde og tempo og "skrubber" frem og tilbake i lyden. Hver gruppe samler seg rundt et bord der iPAD-ene kobles sammen slik at alle på gruppa kan høre hverandre på hodetelefon. Til syvende og siste sendes lyden fra hver enkelt gruppe ut på høyttalerne og elevene spiller sine nye komposisjoner for hverandre som en minikonsert . Drivhusets team som består av Isak Anderssen og Jon Halvor Bjørnseth gjør opptak av alle musikkstykkene ,,, for publisering her. Resultatene fra Brunla ligger her i en avspiller fra "Soundcloud" - hør og bli overrasket? ! (det har vært noen tekniske problemer på Soundcloud-portalen i begynnelsen på uke 4 så vi har dessverre blitt litt forsinket med publiseringen av de første skolenes musikk. )
- - - - - - - - - - - - - - - - - - 2018 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Les commentaires sont fermés.
|
Drivhusets data-musikk-verksteder i Larvik kommune fortsetter i januar 2020. Elevene på 9. trinn gjør sine egne lydopptak og spiller på lydene som et instrument med iPad-appen "Lydsnapp". Hver klasse fordeles i 4 - 5 grupper som komponerer og fremfører sin originale iPAd-miks. Som inspirasjon før elevene starter presenteres en viktig bit av nyere norsk musikkhistorie med komponisten ARNE NORDHEIM og hans verk Poly Poly. Det er Kristoffer og Jon Halvor fra Drivhuset som leder årets verksted.
|