Så er vi i gang! Det ble laget fine lyder og bra samspill fra lever fra 5 ulike skoler.... som samlet seg på Mehamn skole. Les og hør mer: Vi samler nå musikk og rapporter fra hele oktoberturnéen i Finnmark på en egen side : LYDLØFT OG LYDATA I FINNMARK HØSTEN 2019 Snart blir det digital musikk langt mot nord! - laget av elevene på ungdomstrinnet fra skolene Mehamn, Gamvik, Skjånes, Lebesby og Kjøllefjord - alle sammen den 7 oktober. og senere går den musikalske opdagelsesferden også til Kvalsund skole / Kokelv oppvekstsenter den 10. oktober. Musikken som lages skal legges ut på denne siden - følg med! Se DKS Finnmark sitt oppslag på nett.
På turnéens siste dag ved Norges ytterste østlige grense opplevde LYDATA-teamet en seriøs innsats med spennende klanglige resultater fra en lang rekke elever. Skolen var godt forberedt på det hele. Vi har sett lignende tendenser i hele landet (var det ikke noen flinke i Egersund også? ) Konklusjonen er: Norge er fullt av kreative og oppfinnsomme elever og lærere fra lengst i sørvest til lengst i nordøst! Takk for hyggelig samarbeid i hele turneen!
På Bjørnevatn skole som bare ligger kort vei fra den norsk-russiske grensa, ble det laget "grenseløs" teknisk musikk med data som verktøy. Lydopptakene gjorde vi selv på begynnelsen av hver av økt. Masse fine resultater :
Elever fra Jarfjord og Pasvik kom til Bjørnevatn og var med og gjorde super innsats med lydopptak, redigering og komponering. Takk!
Alt var jo klappet og klart fra torsdagens lydata-verksted på Vadsø ungdomsskole. Så da var det bare for klasse 8A å følge opp med sine originale lydopptak, samplede visdomsord og kreativ miksing. Hør alle stykene her:
I den siste Lydata-økten før høstferien var det elever fra ungdomstrinnet ved Vestre Jakobselv skole som kom til Vadsø ungdomsskole og fikk låne rom og utstyr som var klart. De tok utfordringen på strak arm og fikk raskt laget både musikk med morsomme støy-overraskelser, fine klanger og originale kombinasjoner av elektronisk og innspilt lyd - hør resultatene her:
Det var 8C og 8B som var først i løypa på turnéens to siste dager med base i Vadsø. Skolen var godt forberedt med program-installering og alt praktisk på stell, så da gikk det fort å komme i gang med selve det musikalske. Eller skal vi si via en aldri så liten teknologisk omvei der klassen først gjorde lydopptak, lærte seg programmet DSP, og deretter begynte å jobbe individuelt med egen transformering av lyder og sammensetting / miksing. Utvalget av lydmateriale ble veldig forskjellig i de to klassene, én gruppe hadde flere stemmelyder, m ens den neste hadde mer konkret lyd fra klasserommet. Det ble en stor bredde i de mange flotte musikkstykkene som nå ligger klar til gjennomlytting:
HER ER EN LITEN BONUS - 2 spor mikset av Jon Halvor - ett som er en studie i plingelyder fra messingting fra Vadsøs brukthandel, pluss et klåfingret forsøk på å bli med på moroa med å remikse lydopptakene om at brannmennene synger...
Nattens sluddbyger var blåst vekk og Båtsfjord skole ble hardt truffet av sollys denne tirsdagen som for 9. trinn skulle bli preget av prosjekt LYDATA. Det ble både lytting til historiske opptak av Arne Nordheims musikk, innspilling av stemmer og instrumenter og så videre bearbeiding miksing og lydeffekter. Mange spennende sammenstillinger av lyd ble resultatet - flott innsats fra 9 trinn! Hør dagens musikk her:
Tidlig mandag morgen rullet lærerne på Honningsvåg skole 2 svære data-traller inn på auditoriet. Nå var det klart til prosjekt LYDATA - der tre grupper fra både 8. og 9. trinn fikk erfaring med elektronisk/databasert komponering. Frisk innsatsvilje! Hør alle de fine resultatene :
Ungdomstrinnet var klare for nye utfordringer og DSP-programmet var forhånsinstallert, så alt lå vel tilrette for et første møte med elektronisk og digital komponering. Arne Nordheims musikk "poly poly" ble brukt som historisk inspirasjonskilde, men vi ble snart mer opptatt av noen nye lydopptak som vi gjorde i fellesskap og hvordan man kan få forandret lyden mørkere, lysere, kortere, lengere, boblete. gurglete osv...
En TV-antenne ble for anledningen omgjort til strykeinstrument. Lydmaterialet ble spennende å høre i mange nye mikser. En liten bonus-remiks ligger helt nederst.
Takk til ungdomstrinnet på Hasvik skole som deltok i innspilling, lydbearbeiding og komponering med dagens lyder. Det ble travelt! Lytt til noen av miksene som kom inn til slutt - og på spor 2 har Isak og Jon Halvor remikset dette igjen.
Isak og Jon Halvor fra Drivhuset har allerede kjørt litt i landskapet på denne dobbelturnéen der mellomtrinnet får LYDLØFT og ungdomstrinnet får LYDATA. Her på denne prosjektbloggen legges den nye musikken fra mange skoler etter hvert som vi beveger oss østover. Følg med!
|
LyData /LydsnappDrivhusets data-musikk-verksteder fortsetter i Finnmark høsten 2019. Arkiv: |