En gruppe elever fra 5. 6. og 7. trinn ble med på LyDoku hele dagen og var virkelig raskt med på notene. Bortsett fra at det ikke var noen noter selvfølgelig, men lyder, snakk, rop og rytmer som elevene selv var med å finne formen på. Vi brukte både rasperør og blåsetutofoner pluss fine rolige partier med strykestreng og luftboblesynth sammen med joystick-kontrollerte skole-sitater. Baklengs-snakkingens kreativitet snek seg inn i tittelen som endte opp som Retteslem Barbara! Og når salen ble helt full med elever ble det jo intens stemning og topp deltakelse i alle slags utfordringer - også for elever som kom opp fra salen og spilte på xylofoner og plingplong. Takk til alle på Lambertseter for at dere var med å lage en flott og hyggelig turnéavslutning.
0 Commentaires
Det ble en lystig samplings-stund med elever fra både 5A, B og C. Her fikk vi smakebiter på julesanger, stolknirk, hilselyder og fakta-stemmer, Julekoret ble strukket ut til en veeeldig spooky start sammen med lange stryketoner fra planke, gitar og vår gjestefiolin Sunniva før xylofoner og trommer strammet det hele inn med fastere rytmer, Veldig bra komponert og spilt!
Dagens kreative orkester var 7A som fikk fanget mange særpregede lyder i gymsalen og også fikk fortalt sentrale fakta om pågående juleskuespill i en travel tid. LyDoku-prosjektet kunne også nyte godt av ferdig rigget scene og Hakkebakke-dekorasjoner. Stemningen ble ikke mindre feststemt når salen ble fyllt opp på to godt besøkte konserter :)
Det var entustiastisk deltakelse på alle slags utfordringer som dukket opp enten det var å spille på Drivhusets instrumenter eller kjenne igjen typiske skole-lyder. Takk for en flott førjulsdag - og hør på dagens komposisjon:
Dokumentariske og helt ektefølte kommentarer om spisetider og læringens filosofi ble blandet i den fantasifulle menyen av lyder som til slutt fikk navnet Hva kan vi Lære-Pære? Det var topp innsats hele dagen fra komposisjons- og orkestergrupppa med elever fra både 5 a, b og c .
Takk for nå og for super oppfølging fra kulturvertene på begge dagene!
De første lydopptakene med 6.-klassingene nevnte den kommende Lucia-feiringen, og det skulle komme til å følge lydene og musikken på litt skummelt vis både i verkstedsarbeidet og på de tre konsertene. Her var alle veldig kjappe med å komme med fine løsninger på hvordan ting skulle settes sammen - godt jobba!
Det var både 5. og 6. trinn som deltok med liv og lyst i lydverksted og komponering på denne regnvåte fredagen på Ryenberget. Mange slags stemmelyder og gymsal-samples ble brukt sammen med en mystisk strenge- og sykkelgjeng, en kraftfull gong- og trommegruppe - rytmiske xylofoner og en egen elektronisk avdeling! Takk for flott samarbeid. Lydopptaket hører du her:
LyDoku kom samtidig med det første snøfallet til Nedre Bekkelaget skole. Her var det trivelige kulturverter som møtte tidlig opp og hjalp til og ikke minst et sammensatt orkester med folk fra 5. og 6. trinn - ja, faktisk ble de omdøpt til en ny klasse 6,5 Å. Først var det dagens lyder fra gymsalens ekte ballsprett til kloke sitater om unike labyrinter. Puttet inn i diverse Lydoku-bokser og maskiner begynte det å låte temmelig interessant... Responsen fra salen på de to konsertene var også veldig positiv - takk for topp samarbeid!
Det ble en super arbeidsdag sammen med klasse 5C på Munkeruds lånte skole på Nordstrand. Fantasien begynte å flomme ganske raskt og tok veier innom saklige intervjuer og usannsynlige baklengsord og fiktive personer. Det ble spilt på et stort instrumentarium av både elektroniske lyder, ferske lydopptak og akustiske instrumenter og lydobjekter. Og responsen var super fra amfiet som ble fyllt opp hele to ganger.
Sjekk også lenken til den store avspilleren for alle LyDoku-skolene denne høsten:
https://soundcloud.com/drivhuset/sets/lydoku-hosten-2015
Hva skjer med ordene når de spilles baklengs? Det blir noen ganger helt nye ord, eller ting som allerede betyr noe. Når vi snakket om gym ble det plutselig mygg! Dette var en av de tingene som vi oppdaget på Nordseter skole der Munkerud skoles mellomtrinn holder til . Klasse 4 A var den utvalgte komponist- og orkester-gjengen som laget og spilte dagens innholdsrike komposisjon som fikk den fine tittelen Ompapa Ettammyg. Takk for strålende samarbeid. Og hør gjerne musikken vår her:
Solen skinte på Ljabruskolen denne fredagen. Dagens orkestergruppe kom raskt i gang med å synge, ta opp lyder og forske på hva slags lyder som kunne komme av Drivhusets instrumenter i kombinasjon med flere av de fine instrumentene som finnes på skolen fra før - bl.a. strengeinsturmentet lyre - som jo passet fint med vår strengeplank. Noen ord fra den nylig avholdte lanternefesten passet fint inn med instrumentlydene og etter hygelig lunsj på skolens kjøkken var det snart klart for konsert der også de yngste elevene var publikum. Takk for knallbra samarbeid - God Helg!
|
LyDoku
LyDoku gjør skolens egne lyder til materiale for lydverksted, komponering og konsert! En klasse deltar i et verksted der det gjøres ferske lydopptak som så brukes i samspill og komponering. Resultatet spilles på konsert for hele skolen. LYDOKU er en produksjon fra Rikskonsertene i samarbeid med Drivhuset stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid. Informasjon og turnéplanen Høsten 2015 på ksys for Oslo KOMPONERE SELV? I Drivhusets verksteder bruker vi også ofte lydprogrammet DSP fra Notam som er gratis. Et gratis program som er fint til innspilling og redigering er Audacity. Lyder fra hele verden kan lastes ned gratis fra lydbiblioteket freesound.org. Prøv deg som lyd-designer og datakomponist! |