Det var mange gode hjelpere på Kvaløya videregående skole og fra første stund ble Stokkofon-planker og alt vi hadde med oss pent båret inn samtidig med at bord , stoler og sofaer måtte vike plassen for stokkofonstativet. En liten oppvarming med rytmer og tekst ga oss ideer nok til det første stykket som handlet om her og nå og helt til påske. Topp innsats fra alle elever og lærere: Kristoffer, Jill, Ingrid, Non, Jonas, Tove, Lisbeth, Aud, Gunn, Kjersti, og kanskje noen flere som måtte gå litt til og fra. Hør musikken:
0 Comments
Nord-Troms videregående skole avd. Nordreisa har en bra gruppe med elever som fikk spille på stokkofonen, kleshengerimbaen, strengeplanken, melkevisp-spinneren og flere sjeldne instrumenter. Sammen med stødige lærere og Isak og Jon Halvor ble dette et kreativt ensemble som fant opp to ganske ulike komposisjoner som også ble fremført på konsert for et entusiastisk publikum. Takk for hyggelig samspill - Ida, Jørgen, Linn-Terese og Martin pluss lærerne - hør musikken her:
På Kvænangen barne- og ungdomsskole ble det to runder med musikkverksted - først med 3.-klassingene som kom raskt i gang med utforskingen av fine og rare lyder, og etter hvert ble det ord og assosiasjoner som vi brukte som rytmisk refreng. Veien var lang som en slangekake! 3.klassingene spilte sitt verk med 4. trinn som publikum. Og så ble rollene snudd - 4. trinn komponerte og 3. trinn ble publikum. Denne gangen med den spennende frukten Granateple som et utgangspunkt, Takk for supert samarbeid!
Stokkofonen tålte godt snøværet da vi kom tidlig en tirsdags morgen til Skjervøy barneskole. Snart kom musikkverkstedet i gang sammen med en 4.trinns-gjeng med Johanne, Frida, Kristoffer og Aksel pluss lærer Hege. Og vi rakk å lage et nytt stykke før første friminutt! Så fikk vi hyggelig besøk fra Skjervøy videregående og "Solsikken" med Kristian og Jon Kristian pluss deres lærere, og da fikk vi et utvidet orkester som laget ferdig låta "Tikk Takk, Klokka Går". Til konserten kom resten av 4. trinn og utgjorde et entusiastisk publikum som det var hyggelig å spille for. Super dag på Skjervøy!
Hatteng skole har mye på gang med musikk, og ønsket seg spesielt å lære mer om snekring av egne stokkofoner - for kanskje passer det å bruke noen selvbygde instrumenter på den kommende Hyttefesten? Så på dagens verksted ble det både saget og drillet for å prøve hvordan ulike lengder og tykkelser av treplank ga ulike toner. Hovedregelen er at jo kortere jo lysere, men så kan man også få til mørkere toner ved å gjøre planken tynnere på midten... Men så ble det jo også spilling og rask komponering av to fine stykker - først en ganske stokkebasert "SAGADA" og som en kontrast ønsket elevene å få inn data og robot i låt nummer to. Hør fra konserten her:
Tusen takk for flott innsats fra alle elever, og kjempehyggelig mottagelse fra alle vi traff, og for oppfølging og fotografering fra lærer Cato
Skolen inviterterte oss inn i den store flotte Lauvshallen, og så snart Stokkofonen var montert fikk vi selskap av en bra gjeng - et sammensatt orkester fra 1. til 4. trinn. Vi kjørte oppvarmingsøvelser, tok opp lyder, prøvde ut forskjellig suse- og snurre- og strykeleyder som etterhvert ble til starten på "Det himmelske klatretreet". Etter en pause ble det også tid til å finne opp et lite rim omkring treplantingens overraskelser. Det var morsomt å få mange gode og fantasifulle bidrag underveis, og konserten for resten av småtrinnet gikk veldig bra. Takk for samarbeidet!
Litt snøvær underveis kunne ikke stoppe Stokkofoni-verkstedet på Bardufoss videregående skole i dag, der Victoria, Mathias og Oscar pluss gode gjester fra andre skoler: Maja og Harald-Andreas var med på musikken sammen med et entusiastisk team av voksne. Det ble lekt og improvisert til vi hadde to nye låter på plass, og så ble det konsert, med et supert publikum fra helse-fag. For en hyggelig skole å komme til!
Stokkofonen fikk en bra plass i undervisningsbygget på RÅ videregående og etter litt felles oppvarming med lærere og elever var vi snart i gang med å lage dagens første musikk-stykker. Rytmer og refreng med utgangspunkt i den store stokkofonen ble første stykke som endte i et tåkete, stemningsfullt landskap. Og så fulgte vi neste tanke som dro avsted med vindene inn i neste låt som også inneholdt originale bekkelyder laget med sampler i skolens egen vask. Takk til samspillet til alle sammen og ekstra takk for mange idéer og solistiske innspill fra Leif-Kristian, Victoria. Jan-Erik, Alexander, Mats og Mari.
En toppmotiver trio fra Kanebogen var i dag både komponister, skribenter og tegnere, da vi i fellesskap laget musikk med stokke-rytmer, bass-busk med propellstreng, refreng-rop og lydopptak/sampling med resirkulering av våre egne lyder. Takk til Liis, Ayla og Sandra. Vi kom innom en del forskjellige dyr - ikke minst Doffen... hør her:
Takk til Seljestad ungdomsskole for lån av rom i Seljestadhallen
Første runde er alltid litt spennende - vil vi klare å skru sammen stokkfonen raskt nok? Men med slik mottagelse vi fikk på KILA skole i Harstad var det ingen sak. Mange elever hjalp til å bære inn både stokker og kasser fra bilen, og når deltakerne kom tok det ikke lang tid før vi var i gang med å lage lyd og musikk. To ulike musikkstykker med spennende lydbilde ble laget og spilt på konsert. Takk til Haldor, Thea, Thomas, Oscar, Anton og flere som var med underveis. På konserten kom 3. trinn og hørte på, pluss at to elever spilte slengrør i låta "Skograslerne". Bra jobba alle sammen - hør musikken om igjen her:
|
STOKKOFONIENI mars og april 2017 drar Isak og Jon Halvor fra Drivhuset på tur til en rekke skoler i Troms med den store STOKKOFONEN og flere spennende instrumenter og lyd-dingser. Sammen skal vi få trestokkene til å bli til musikk - én ny Stokkofoni på hver skole. På denne siden legger vi en liten stemningsrapport for hver dag med lydopptak m.m. VIL DU BYGGE DIN EGEN STOKKOFON? Det ligger allerede en oppskrift på enkel xylofon på nett - se side 7 i følgende PDF: http://www.kunstkultursenteret.no/sites/k/kunstkultursenteret.no/files/df5eaed0b4ac0eddcc5a71fae9b9f83f.pdf
Arkiv for Stokkofonien: |